De 'stille kracht' van huis aan huis verspreiding

Gepost op: 9 november 2017

Ik hoor het vaak genoeg. "Al die gratis folders op de mat, wat een geldverspilling! Ondernemers kunnen beter online adverteren. Dat bespaart drukwerk en is bovendien volledig op maat." Ik herken het wel, want ook ik lees niet iedere folder die bij mijzelf op de mat is gevallen. En toch is huis aan huis verspreiding voor veel ondernemers een effectief reclame-instrument. En dat zal nog lang zo blijven.

Uit onderzoek komt naar voren dat huis-aan-huisfolders goed worden gelezen door met name ouderen. Dit zijn de beste lezers van offline media. Een andere grote doelgroep die goed bereikbaar is via huis aan huis verspreiding wordt gevormd door de 'koopjesjagers': zij die met de folder in de hand een winkel instappen voor een specifieke aanbieding. Ook voor andere doelgroepen is huis-aan-huisreclame anno 2017 een effectieve reclametool. Onderzoek van iProspect wijst uit dat maar liefst een zesde van alle zoekopdrachten op het internet gestimuleerd wordt door huis-aan-huiscampagnes. 

De 'stille kracht' van huis aan huis verspreiding

Huis aan huis verspreiding heeft bovendien een 'stille kracht'. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar de reclamefolder of een advertentie in een huis-aan-huisblad kan namelijk inspireren. Als ik bijvoorbeeld op het Internet op zoek ga naar een jas, dan krijg ik zoekresultaten die als twee druppels water lijken op mijn eerdere zoekacties. Ik krijg dan weer die regenjas, die ik twee maanden eerder had gekocht en een heel scala aan sport- en vrijetijdsmerken die ik toen bekeken had. Maar, helaas, ik zoek nu een warme winterjas en moet vanwege het geheugen van Google doorscrollen langs heel wat irrelevante hits. 

Taylor made is soms te krap

Online advertenties zouden effectief en op maat zijn en vaak zijn ze dat ook. Als een merk van bijvoorbeeld een laptop of smartphone bevalt, dan ben ik geneigd de volgende keer producten van hetzelfde merk te bekijken. Dan hoef ik niet meteen ander merk te zien. Maar er zijn genoeg producten, waarbij ik wel in alle vrijheid wil kiezen tussen soorten, materialen en merken die ik van tevoren zelf niet had bedacht. Soms is taylor made een te krap jasje. Soms heb ik gewoon algemene informatie nodig om mijn keuze te bepalen. 

Papier is geduldig

Huis aan huis verspreiding van folders en advertenties blijft voor veel ondernemers een onmisbaar reclame-instrument. Zeker als dit wordt gecombineerd met online marketing. Bijvoorbeeld een folder over biologische huidverzorgingsproducten die aanspoort om een Facebook-pagina te liken of een advertentie in een huis-aan-huisblad die een QR-code geeft naar een online contactformulier. De uitspraak "papier is geduldig" geldt voorlopig zeker nog voor de reclame op de mat.

Delen  

Archief


Recente artikelen