Golfkartonnen verpakkingen

Gepost op: 17 april 2018

Verpakkingen zijn niet meer weg te denken uit het hedendaags bestaan. Verpakkingen hebben een uiteenlopend aantal functies waarvoor zij worden gebruikt. Zo gebruiken postbedrijven vaak enveloppen en kartonnen dozen om de te verzenden spullen veilig in te kunnen vervoeren zonder dat deze schade oplopen. Ook wanneer het gaat om leveringen van goederen aan bijvoorbeeld een supermarkt, zijn alle producten netjes en veilig verpakt, zodat ze makkelijk vervoerd kunnen worden maar ook kan worden voorkomen dat de inhoud ervan beschadigd. Daarnaast is er een scala aan verpakkingen dat dienst doet als reclamebord. Denk hierbij aan verpakkingen zoals een fles cola in de supermarkt, of een pakje boter. Hierop staat vaak vermeld om welk merk het gaat, maar ook met welke variant je te maken hebt, bijvoorbeeld cola light, cola regular, cola zero enzovoort. 

Materiaal

Al deze verpakkingen komen ergens vandaan. Deze verpakkingen worden massaal geproduceerd in fabrieken die met niks anders dan exact dit proces bezig zijn. Dit zijn vaak fabrieken die werken in dienst van groothandels en grote producenten die meerde bekende en minder bekende namen dragen onder hun vlag. Zij zijn vaak de enige klant van een verpakkingsfabriek, vaak zijn ze ook zelf de oprichter ervan. In veel gevallen gaat het hier om kartonnen verpakkingen die worden gefabriceerd. Karton is het meest gebruikte product om goederen in te vervoeren. Het is relatief goedkoop, makkelijk te produceren en realtief milieuvriendelijk. Steeds meer verpakkingen van karton worden aan de buitenkant toch nog voorzien van een plastic laag, waarop bijvoorbeeld een mooi logo wordt geprint van een bepaald merk. Productiemethoden zoals deze maakt dat het produceren van dit soort verpakkingen iets minder milieuvriendelijk wordt, gezien plastic geen stof is die bestaat uit natuurlijke materialen.   

Golfkartonnen verpakkingen

Een vernuftige variant van kartonnen dozen zijn de zogenoemde golfkartonnen verpakkingen. Deze verpakkingen zijn opgebouwd uit minimaal 3, maar vaak ook meerdere lagen van dun karton. In de tussenlagen wordt er golvend karton geplaatst, zodat er met betrekkelijk dunne kartonnen materialen toch een stevige doos kan worden geproduceerd. Een groot voordeel van de golfkartonnen verpakkingen ten opzichte van de gebruikelijke kartonnen of plastic verpakkingen, is dat deze vorm van karton produceren bijzonder milieuvriendelijk is. Het materiaal waaruit deze vorm van karton bestaat is namelijk volledig gerecycled karton van oude dozen en een mox van flinterdunne houtsnippers. Door de houtsnippers kan met zekerheid een zeer stevig oppervlak en een stevige binnenzijde worden gegarandeerd. Steeds meer bedrijven, maar ook producenten kiezen dan ook voor deze milieuvriendelijke vorm van karton productie. Ook de karton sector zelf zit niet stil, er wordt continu gewerkt aan betere, goedkopere en milieuvriendelijkere manieren op verpakkingen te produceren bij AMC packaging.

Delen  

Archief


Recente artikelen